قالیشویی فرش قرمز

قالیشویی به وسعت یک شهر​

دفعات شستشوی فرش

چهار دلیل که باید فرش خود را همین الان به قالیشویی بسپارید

فرش به خانه شما هویت می بخشد. هر مهمانی که وارد منزل شما می شود، اولین چیزی که نظر او را به خود جلب می کند، فرش است. حال اگر فرش یا قالی شما دارای طرح و نقش نگاره های زیبا باشد، زیبایی بیشتری را می تواند در نظر بیننده ایجاد کند. اما اگر بخواهیم که طرح ها به خوبی دیده شوند، مستلزم این است که فرش شما تمیز باشد. متاسفانه بعضی از افراد بدون دقت به لکه های موجود و پاک کردن آن ها، تمام مکان های دیگر تمیز موجود را زیر سوال می برند. همانطور که می دانید، بهتر است که هر هفته حداقل یک بار فرش را جارو بکشید تا از کثیف شدن آن جلوگیری کنید اما بعضی اوقات جاروکشیدن واستفاده از مواد شوینده نمی تواند تضمینی بر تمیز بودن فرش وقالی شما باشد. برای همین است که توصیه می کنیم حتما آن را به یک قالیشویی معتبر بسپارید. در ادامه قصد داریم دفعات شستشوی فرش را برسی و چهار دلیلی را که هرکسی باید فرش خود را به به قالیشویی بدهد را بیان کنیم:

چهار دلیل فرستادن فرش به قالیشویی

  1. تاثیر هوای آلوده بر دفعات شستشوی فرش

بعضی ها فکر می کنند که هوای بیرون خیلی کثیف تر از هوای درون منزل است، در صورتی که چنین نیست. جالب است که بدانید هوای داخل منزل بعضی اوقات 4 تا 5 برابر آلوده تر از محیط بیرون است. آلودگی در منزل فقط مربوط به هوا نیست و دیگر قسمت های منزل هم دارای آلودگی و کثیفی هستند که ممکن است برروی فرش اثر بگذارد. برای مثال کثیفی و خاک که به خاطر گرد وخاک هوا برروی وسائل قرار می گیرند، ناخودآگاه برروی فرش هم می نشینند. برای جلوگیری از این مساله، بهتر است که به صورت هفتگی وسائل منزل خود را گردگیری کرده و فرش خود را جارو کنید.آلودگی موجود در هوای شهرهایی نظیر تهران ظرف چند ماه بصورت لایه ای کدر روی فرش را پوشانده و به همین دلیل در چنین شهرهایی دفعات شستشوی فرش به مراتب بیشتر از سایر شهرها میباشد.

  1. تاثیر وجود موجودات ریز بر دفعات شستشوی فرش

الیاف فرش محل انباشت انواع باکتری و موجودات ریز می باشند. این موجودات می تواند هم خوب باشد و هم بد. از این لحاظ می گوییم خوب که می تواند مانع پخش انواع باکتری در سطح منزل شده  و برای افرادی که  آلرژی دارند همانند یک فیلتر عمل می کند ولی این محل انباشت موجودات می توانند بیماری هایی را نیز به همراه بیاورند و حتی بعد از مدتی باعث تخریب الیاف فرش ( خصوصا فرشهای دستباف ) شوند. برای همین همیشه توصیه به جاروکشیدن هفتگی می شود.

سوالی که در اینجا مطرح می شود، به خاطر وجود این موجودات ریز، دفعات شستشوی فرش چند وقت یکبار باید باشد ؟ در پاسخ باید بگوییم که این مساله بسته به شرایط آب و هوایی منطقه زندگی شما دارد. درمحیط های شرجی، سرعت رشد باکتری ها خیلی بیشتر است. محیط گرم و مرطوب برای رشد انواع قارچ ها هم نیز ایده آل است. شما ممکن است که نتوانید با چشم عادی این موجودات را ببینید، اما تغییر رنگ یا خورده شدن الیاف فرش  نیز خود نشان دهنده این مساله است. براساس اظهارنظر کارشناسان، میزان رطوبت موجود در هوا نباید بیشتر از 60 درصد باشد که البته بعضی متخصصان دیگر این مقدار را 25 درصد می دانند.!!!

در محیط هایی با رطوبت بالا توصیه می  شود که اول از همه بیشتر از یک بار در هفته فرش خود را جارو بکشید و دفعات شستشوی فرش را حداقل به دو بار در سال رسانده و فرش را به قالیشویی معتبر بفرستید.

  1. تاثیر مواد شیمیایی تمیز کننده بر دفعات شستشوی فرش

برای تمیز کردن فرش، شما می توانید از مواد طبیعی یا شیمیایی نیز استفاده کنید. مهمترین نکته ای را که باید به آن دقت داشته باشید، این است که حتما بعد از استفاده از هرگونه مواد تمیزکننده، قسمت مورد نطر را کاملا آبکشی کنید تا هیچ اثری از مواد بررروی الیاف فرش نماند.

متاسفانه به دلیل اینکه بعضی ها به این نکته دقت نمی کنند، عمر فرش خود را کوتاه کرده و مجبور به تعویض فرش خود می شوند. بیشتر مواد شوینده ای که در بازار وجود دارند، استاندارد لازم را ندارند. مساله دیگر اینکه بعضی از افراد از مواد شوینده مخصوص جاهای دیگر نیز برای تمیز کردن لکه های فرش استفاده می کنند. در نهایت اینکه، آبکشی نکردن درست قسمت، باعث ماندگاری مواد شیمیایی برروی فرش شده و درنهایت خراب شدن الیاف آنرا در پی دارد، حتی اگر از مواد مناسبی استفاده کرده باشید. جالب است بدانید که براساس گزارش WHO در سال 2016 حدود 1.3 میلیون نفر در سراسر جهان به خاطر همین مواد شیمیایی که برروی فرش مانده، جان خود را از دست داده اند.

  1. لکه های مخفی و تاثیر آن بر دفعات شستشوی فرش

بسیاری از مایعات و غیره مانند ادرار بچه، الکل سفید، وقتی برروی فرش می ریزند، سریعا در فیبرهای فرش نفوذ کرده و اثر ظاهری از خود برجای نمی گذارند. اما درواقع آن ها وجود دارند. یکی از راه های تشخیص آن ها بو کردن قسمت مورد نظر است. این لکه ها که مخفی نامیده می شوند، اگر به درستی رفع نشوند باعث آسیب جدی به بافت فرش می شوند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس با ما